Продължава да се усложнява обстановката в Старозагорско

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Зимната обстановка в Община Стара Загора продължава да се усложнява. Поради силния вятър снегонавяванията на места достигат 1,5 – 2 м. Към 17.00 часа улиците на града се почистват от 13 специализирани машини за зимно почистване, които ще работят през цялата нощ.

Община Стара Загора реагира на всеки сигнал подаден на горещите телефони 042/ 614 613 и 0875 126 613. Получен е сигнал за закъсал автомобил по пътя за село Руманя и непочистени пътища в региона. Веднага е пренасочена техника от „Пи Ес Ай”, както и екип, който да помогне за изваждане на колата.

На 8 февруари /сряда/  работещите в общинското Звено „Чистота” към Административните бюра ще започнат работа час по-рано, в 7.00 часа. Към тях ще се включат и лишени от свобода, които са на лек режим.

Междуселският транспорт в Община Стара Загора е блокиран, градските автобуси се движат, макар и със закъснение, съобщават от отдел Транспорт в общината.

Затруднено е движението към селата Маджерито, Загоре, Могила и Малко Кадиево. Трудно се достига до района на Старозагорските бани, а до селата след тях е почти невъзможно към 17,30 часа.

Пътят кв. „Железник” – с. Богомилово е почти затворен от силни снегонавявания и преспи, очаква се с настъпването на вечерта автобусите в този район да спрат да се движат.

Служители на Пътна полиция спират автомобилите в източния край на града, на изхода в района на магазин „Метро”. Селата Дълбоки и Оряховица остават недостъпни.

Откъснати са и селата Люляк и Дъбрава, както и Телевизионната кула.

В настъпването на вечерта остава силен снеговалежът и вятърът в района на Стара Загора.

Към 17.30 ч. блокирани от снега улици и хора няма.

Към 17.30 ч. в Стара Загора продължава да вали силен сняг и да духа вятър. Температурата е -6 градуса, но истинското усещане е за -16, поради силния вятър. Най ниска, -9 гр. е температурата в Борилово, Змейово и Богомилово, най-висока е температурата в Еленино и Християново -3 градуса.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg