• 12.02.2012
  • /
  • Новини

16-годишен ударил с камък по главата кмета на Мъглиж

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Кметът на община Мъглиж Господин Господинов е бил ударен с камък по главата от 16-годишен младеж след конфликт в ромския квартал. Момчето е от село Дъбово и срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Органите на реда са задържали агресивния непълнолетен за 24 часа, изясняват от пресцентъра на ОД на МВР – Стара Загора.

Ситуацията се разиграла вчера следобяд. Лек автомобил с русенска регистрация за малко да блъсне колата, с която се движели кметът и брат му. Господинов незабавно се обадил на полицията и извикал на място патрулна кола. Докато тя пристигне екстремният шофьор откарал возилото в близък гараж. Тогава кметът се отправил към него, за да му каже да изчака полицията, защото нарушава реда. „Има много жалби от роми от квартала, че често се случват подобни неща. Въртят гуми, карат бързо и е опасно. Ако не бяхме ние, а на наше място бяха деца на пътя, можеше да ги блъснат“, обясни кметът.

Когато служителите на реда пристигнали, вече се били насъбрали около двадесетина жители на квартала – мъже, жени, млади, стари. Полицаите обаче също били заплашвани със саморазправа от страна на ромите. „Не допустимо е да се посяга на длъжностно лице. Няма значение дали е кмет или полицай. Законите трябва да се спазват без изключение“, заяви Господинов. И разказа, че докато полицаите се разправяли с един от по-агресивните мъже, зад гърба му някой го ударил по главата. „Обърнах се и видях камък в ръката на момчето. Още ме били главата, но няма сериозни последствия. Така приключи всичко. Не се стигна до по-сериозни последствия“.

В ромския квартал в Мъглиж има напрежение между Общината и незаконно живеещите там. Голяма част от жилищата не съществуват в регистрите и ако не се узаконят, трябва да бъдат разрушени. От пролетта ще се действа както следва по закон, категоричен е Господинов.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg