Първи детски игри Старозагорски олимпийски надежди се проведоха в Града на липите (видео)

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

В истински празник се превърнаха Първите детски игри Старозагорски олимпийски надежди. Те са по повод XXX-те олимпийски игри Лондон` 2012. „Виновници” за инициативата са организационен комитет под съпредседателството на Александър Томов и Биньо Чифудов и Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора.

Игрите се състояха под патронажа на първия старозагорски олимпиец Димитър Чифудов, участвал в XVI-те олимпийски игри Мелбърн` 1956.

Около 300 деца от 18 спортни клуба демонстрираха уменията си и изправиха публиката на крака.
В различни зали бяха представени водещи спортове като: лека атлетика, борба, джудо, самбо, спортна и художествена гимнастика, акробатика, вдигане на тежести, баскетбол, плуване и бойни изкуства.

Всички получиха награди и грамоти от организаторите и бурни аплодисменти от зрителите.
Настоящите игри имат за цел да популяризират различните видове спорт.

Гости на турнира бяха зам.-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, олимпийски, световни шампиони и медалисти, допринесли за спортната слава на Стара Загора.

{youtube}L3_-FOmTrM0{/youtube}

Видео: Илко Груев

www.chambersz.com

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg