Млади старозагорски музиканти в столицата на Европа

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Ученици от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Христина Морфова“и доброволци от Педагогическия факултет към Тракийския университет ще посетят Европейския парламент в Брюксел от 28 февруари до 1 март по покана на евродепутат Илиана Иванова.

Музикални произведения ще бъдат изпълнени също от талантливи младежи от български произход от Украйна, Молдова, Македония и Сърбия.

Младите таланти от Стара Загора ще представят музикални произведения на тържество под надслов „България: Държава на духа и на писмеността“, което ще се проведе под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев в сградата на ЕП в Брюксел на 29 февруари. Официални гости на събитието ще бъдат Маргарита Попова, вицепрезидент на Република България; Мартин Шулц, председател на Европейския парламент; Кристалина Георгиева, член на Европейската комисия. Партньор на инициативата е фондация Българска памет.

Сред гостите ще бъдат и три студентки от Тракийския университет в гр. Стара Загора – автори на най-добрите проекти от инициативата „Европейска година на доброволческите дейности за насърчаване на активна гражданска позиция 2011г“. В продължение на няколко месеца те се занимаваха с разнообразни дейности – някои свързани с опазване на околната среда, други насочени към социализиране на деца в предучилищна възраст от детски градини в областта. За своята всеотдайна работа те получиха възможността да посетят ЕП в Брюксел по покана на евродепутат Илиана Иванова.

Гостите на събитието ще имат възможността да разгледат изложба „Българската азбука“, ще посетят Европейската комисия, където ще се срещнат с българският комисар Кристалина Георгиева.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg