Продължава делото срещу бивши шефове в „Мини Марица – Изток“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

В Окръжен съд – Стара Загора за 10.00 часа е насрочено делото срещу бившия изпълнителен директор на „Мини Марица-изток” Иван Марков и неговия заместник Гочо Христов.

Те са обвинени за това, че в качеството си на ръководители на дружеството са нарушавали служебните си задължения, с което са нанесли щети на въгледобивното предприятие.

Първото заседание по делото трябваше да се проведе на 16 януари, но тогава бе отложено по настояване на адвоката на Гочо Христов, който поиска време, за да се запознае с материалите по делото. Според прокуратурата, Марков и Христов в качеството си на длъжностни лица са нарушавали служебните си задължения като са разделяли обществените поръчки за строителство на отделни части в границата до 100 000 лв. По този начин заобикаляли законовите изисквания за избор на изпълнител чрез открит конкурс, с цел да възложат ремонт или строеж на избрана от тях фирма, в резултат на което са нанесли щети на управляваното от тях дружество в размер на около 1 милион лева. Ако бъдат признати за виновни, Марков и Христов може да получат наказание от 1 до 8 години лишаване от свобода.

www.radio-sz.net

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg