Студент беше убит при масов бой в Студентски град в София

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

19-годишно момче е било намушкано смъртоносно при сбиване в Студентски град в София. Жертва на мелето, станало тази нощ в блок 23, е Марио Данчев от Перник. Инцидентът е станал в стая в общежитие. В разпрата са участвали 4 човека.

Сигналът е подаден към 3,15 часа в Седмо Районно управление на полицията. Съобщено е, че в общежитие в Студентски град има сбиване и труп на мъж. На мястото е изпратен патрул. Установено е, че между 2,40 ч. и 3 ч. е възникнал скандал между четирима души, първокурсници, студенти в УНСС. Вследствие на сбиването едното момче е получило прободно-проникваща рана. Установено е, че единият от участниците в побоя има 1,85 промила алкохол“, каза пред Дарик директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Валери Йорданов. Той допълни, че четиримата участници в скандала не са криминално проявени.

При огледа са намерени веществени доказателства. Участниците в скандала се разпитват, предстои да бъдат освидетелствани.

На 5 декември 2008 г. студентът Стоян Балтов почина след сбиване на група младежи пред дискотека „Амнезия“. Смъртта му стана причина за многобройни протести на студенти в цялата страна. След убийството на Балтов започна голяма обществена дискусия за състоянието на Студентски град, „Амнезия“ беше затворена, а младежи протестираха над месец и призоваваха за промяна.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg