И в Казанлък Инициативен комитет за честване годишнината от Балканската война

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

В Казанлък бе сформиран Общински инициативен комитет за честване на 100-годишнината от Балканската война. Председател е Петър Косев, а членове са Данчо Данчев, директор на НПМ „Шипка-Бузлуджа“; Косьо Зарев, директор на ИМ „Искра“; Анна Кожухарова, директор на ОБ „Искра“; Данчо Аданев, представител на Тракийско дружество „Капитан Петко войвода“; Николай Байнов от Дружество „23-ти Пехотен Шипченски полк“ към Национално дружество „Традиция“; Бедрос Азинян, гл.специалист във Военен клуб-Казанлък; полк. (р) Стоян Куршумов, председател на Общински съвет на СОСЗР.

В Общинския инициативен комитет влизат още представителите на Община Казанлък – Сребра Касева, началник-отдел „Култура и туризъм“; Златин Джеджев, гл. експерт в отдел „Култура и туризъм“; Мария Гюзелева, гл. експерт в отдел „Образование“.

Направени бяха предложения за изработване на общинска Програма за честванията, които ще започнат от октомври 2012 г.

Тази година се отбелязват 100 години от Балканската война.С решение на Министерски съвет бе създаден Национален инициативен комитет с председател Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи. Член на Националния комитет е областният управител на област Стара Загора Недялко Недялков. На 6 март се създаде и Областен инициативен комитет, в който представител на Община Казанлък е заместник-кметът Петър Касев.

Балканската война, наричана още Първата балканска война, е военен конфликт между Османската империя, от една страна, и съюзенитеБългария, Сърбия, Гърция и Черна гора, от друга, продължил от 26 септември (9 октомври по нов стил) 1912 г. до 17 (30) май 1913 г.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg