Таксиметровите тарифи в Стара Загора остават непроменени

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

По-високи цени на такситата в столицата с около 17-18 стотинки на километър. Тази възможност се обсъжда от собственици на големите компании в бранша. Нормално е да има увеличение, след като скачат цените на горивата и природния газ, обясняват заитересованите страни.

Фирми от сектора напомнят, че цените не са коригирани от 2006 година.

За момента тарифата на такситата в Стара Загора не е променена, не се и говори за увеличение, успокоиха гражданите таксиметровите шофьори.

Днешното покачване цената на бензина е рекордно в движението на ценовата стойност на горивото. Предходната седмица литър А 95 стигна до 2,52 лв., след което се понижи до 2,48 лв, а от днес литърът в по-скъпите бензиностанции се очаква да стигне и до 2,53-2,54 лева.

Повишените тaрифи на едро, които „Лукойл България“ направи във вторник са причина за ценовия скок. Така цената на бензина А 95 скача с 4 ст. и вече струва минимум 2,52 лв. По-качественият А 98 поскъпва до 2,68 лв., докато във вторник се продаваше по 2,64 лв. По толкова вървеше и дизеловото гориво. От сряда обаче цената му на дребно скача с 3 ст. или 2,67 лв. за литър.

Единствено устойчива и без промяна е цената на газ пропан-бутан, която е 1,28 лв.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg