22 март-Световен ден на водата

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Младежи от четири държави – Полша, Латвия, Унгария и Македония, ще посетят най-новата пречиствателна станция за отпадъчни води в региона, която обслужва Стара Загора. Участниците са младежи, гостуващи в град Казанлък по проект на неправителствената организация за провеждане на екологични дейности.

Инициативата е по повод Световния ден на водата 22 март, организатори са РИОСВ Стара Загора и „Младежки център за развитие – Взаимопомощ“. Мотото на тазгодишната кампания е „Чиста вода и безопасност на храните“.

На 22 март ученици от средните училища от градовете Елхово и Ямбол ще посетят поддържан резерват „Долна Топчия“ и наблюдават защитени биологични видове, срещащи се в защитената територия.

Световният ден на водата се провежда ежегодно на 22 март с цел световната общност да се застъпи за устойчиво управление на водните ресурси и привлече общественото внимание върху важността от наличие на прясна вода. Инициативата се поражда през 1992 г. на Конференцията на Обединените нации „Екология и развитие“, проведена в Рио де Женейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg