Илиан Илиев: „Добър мач“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

На традиционната пресконференция след мач се явиха двамата наставници. Илиан Илиев остана доволен от играта и раздаването на възпитаниците си, но съжали за пропуските и пропуснатите две точки. Варненецът коментира червените картони и сподели мнението за предстоящото домакинство на Калиакра. Вижте пълен видеозапис на пресконференцията на Илиев.

„Добър вечер! Въпреки червените картони и изнервената ситуация мисля, че стана добър мач. Може да съжаляваме за няколко ситуации които пропуснахме, че не взехме трите точки. Съжалявам за усилията които положихме, отново играхме с 10 човека около 35 минути. Точно в тези моменти имахме тези ситуации да поведем с 2:1. Момчетата дадоха всичко от себе си. Накрая може би инстинктивно се прибраха за едната точка, без да сме им давали такива инструкции, може и да са се поуморили. Съжаляваме, че не можахме да победим един стойностен отбор, който също ни създаде проблеми. Мисля, че мачът се изнерви от червения картон. Ливраменто е опитен човек и се поддаде на тази провокация на едно момче на 20 години. Съжаляваме, че опитния човек го излъга малкия да му изкара червен картон. Единственото в момента е да забравим този мач т.к. след два дни предстои друг тежък мач с Каварна в предвид ситуацията в която се намираме откъм точки. Най-лошото е, че трети човек от защитата ще пропусне двубоя, говоря за Овона. Той също има съмнения за проблеми с коляното. Няма да може да разчитаме на тримата – Ваня, Везалов, Овона и двамата с червени картони от мача с Литекс. Но пък е добре, че имаме група от доста качествени хора и мисля, че ще направим всичко възможно за мача с Каварна да извадим боеспособен състав”, заяви в началото Илиан Илиев.

“Получиха се някои неща в атака. Знаете, че можем и повече. Без да влизаме в детайли в някои ситуации офанзивните ни играчи не изиграха правилно дадената ситуация, но не винаги взимаш правилните решения, както и ние като треньори. Можем още повече в офанзивен план. Радвам се, че Миро отново влезе със Зафиров срещу едни добри футболисти в атака, и срещу една схема без типичен централен нападател е много трудно да се играе т.к. нямаш хора в зоната си, говоря за двамата централни защитници. Янев влизаше в средата да създава числено превъзходство и трябваше много бързо да се ориентират дали да напуснат зоната или да стоят в линията на защитата. Радвам се, че се справиха. Естествено имаше и грешки, но пак казвам, че нашето лице в офанзивен план може да е по-добро т.к. имаме качество, а и дефакто двадесет и някоя минута излезе креативния ни човек. Така, че ще се опитаме да продължим по същия начин. До момента играхме с отбори като Лудогорец, Черноморец, Литекс, които атакуват и разрешават да се играе ако можеш. Сега очаквам с Каварна да е по-затворен мача, но трябва да играем и в такава обстановка”, допълни наставникът.

“Надявам се отсъствието на пет човека да не окаже влияния. Единственото е това дали ще са сработени в защита. Но Веско игра цяла година … Имаме два да помислим. Разполагаме с група от 23 полеви футболисти. Може би няма да е същото т.к. още в подготовката изиграхме доста мачове в тази формация, като още в началото търсихме тежки мачове за да влезем добре. Трябва да прекрояваме отбора. Наистина в България нямаме навика да стреляме отдалеч, искаме както се казва “да влезеш с топката във вратата”, но Каядо и другите чужденци опитват. Надявам се покрай тях и нашите футболисти да видят, че не е толкова трудно и отдалече да вкараш гол”, каза варненецът.

“Играят Литекс и Берое, аз и Стоичков сме отвън. Имаш пет минути на почивката да кажеш някои неща на футболистите и двайсетина минути преди мача. И ние, и Литекс се опитвахме да играем, ние да зарадваме нашите фенове, те техните. И двата отбора излязоха за победа, в крайна сметка поделихме по една. Кой съжалява? Важното е, че завърши мача, лошото е, че с картони повече за нас. За Везалов трети-четвърти мач, знаем, че е направил подобен картон и в Любимец. Не е приятно, но е млад човек. На Ливраменто е по-непростимо, казах ви вече, не може едно младо момче да му изкара картон. Но видяхте ситуацията на Везалов срещу Телкийски, които след картона 10 секунди се прегръщаха с Асис от радост, видяхте и ситуацията на Дяков срещу Емо Ангелов. Спомняте си я нали? Критерия? Не мога да коментирам защо Везалов е наказан за три мача, а футболисти на други отбори по-малко. Много е важно какво е писал съдията в доклада”, заяви Илиев.

“Писаров, Андонов и Чепилов са добре, принципно нямат проблеми. Андонов няма ритъм, отдавна не е играл. И не беше играл, контузи се и сега ще трябва да помага”, завърши старши-треньорът на старозагорци.

снимка: (cc-by) Ани Георгиева

Илиан Бъчваров

beroe.eu

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg