„Мини Марица-изток“ стартира втория проект по фонд „Козлодуй“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

„Мини Марица-изток“ ЕАД стартира тръжната процедура за избор на изпълнител за „Проектиране, доставка и монтаж на съоръжения и оборудване за он-лайн контрол на натоварването на лентовите транспортьори и багерите в „Мини Марица-изток“ ЕАД и рехабилитация (проектиране, доставка и монтаж на съоръжения и оборудване) на системата за електрозахранване: енергиен мениджмънт на оборудването чрез дистанционно отчитане на показанията на електромерите и анализ на качеството на електроенергията в „Мини Марица-изток“ ЕАД, България“.

Бюджетът на проекта е 5,5 милиона евро, като съотношението на финансиране и съфинансиране е 70%-30%. Това е втория проект от Споразумението за безвъзмездна помощ, сключено на 25 юни 2009 г. с Международният фонд за подкрепа на извеждането от експлоатация на АЕЦ „Козлодуй“ (KIDSF), администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Договорът по първия проект, който е на стойност 12,6 милиона евро за рехабилитация на подстанции и трансформатори в два от рудниците на дружеството, бе сключен през октомври 2011 година.

Общата стойността на споразумението за предоставяне на средства от Международния фонд за подпомагане извеждането от експлоатация на блокове 1-4 на АЕЦ „Козлодуй“ (МФК) възлиза на 21,5 милиона евро. От тях безвъзмездно „Мини Марица-изток“ ще получи 15 милиона – 70%. Останалите 30% от финансовите средства ще бъдат под формата на съфинансиране на проекта. Предвижда се изпълнението на мащабна програма за рехабилитация на енергийното оборудване и повишаване на енергийната ефективност на тежкото минно оборудване.

Поканата за участие в тръжната процедура, вече е публикувана на интернет страницата на ЕБВР, като възлагането на договора ще се извърши в съответствие с политиките и правилата на банката.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg