Берое победи Видима в Севлиево

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Берое победи с минималното 1:0 Видима в среща, в която беройци бяха пълен господар на терена и заслужаваха да отбележат много повече попадения, но само добре построената защита и малшанса при завършващия удар лишиха старозагорци от по-убедителен успех.

Трите точки потеглиха към Стара Загора благодарение на попадението на Емил Ангелов в 71-ата минута на срещата. Ивайло Иванов получи разтежение и бе заменен от Теодор Скорчев на почивката. Около 100 беройци подкрепиха любимците си в Севлиево.

Берое започна доста добре в мача и още в първите 5 минути създаде три сериозни опасности.

Първо в 4-ата минута Здравко Илиев пробва диагонален пас към наказателното поле, където близо до точката за изпълнение на дузпа бе Емил Ангелов, който обаче бе изпреварен от защитата.

Ливраменто напредна през средата на терена в 5-ата минута и стреля от дъгата пред наказателното поле, но кълбото мина на сантиметри покрай вратата.

В 6-ата минута Искрен Писаров напредна от дясно и центрира на дъгата пред наказателното поле за Емил Ангелов, който пропусна за Стефан Велев. Младият проектонационал стреля, но Ивайло Василев бе на мястото си и изби.

В 12-ата минута Давид Каядо бе фаулиран от Максим Стойков на около 25 метра леко в ляво по таката на Берое. Антонио Ливраменто стреля директно от пряк свободен удар, но топката мина над гредата.

В 15-ата минута след хубав удар на Стефан Велев към горния десен ъгъл на вратата на Видима Ивайло Василев се разтегна добре и успя да избие.

При следващата атака Ливраменто центрира за Искрен Писаров, който бе непокрит на малкия пеналт, но крилото бе останало в засада.

В 19-ата минута при центриране към Емил Ангелов, нападателят се разминава с топката и тя остана в Ливраменто. Той обаче не успя да се съобрази много бързо и да насочи топката във вратата и защитник го парира, за да излезе кълбото в корнер. След центрирането му топката след карамбол отново попадна в него, той центрира и Везалов засече с глава пред наказателното поле, но топката мина на сантиметри над вратата.

В 29-ата минута Искрен Писаров получи топката пред наказателното поле, пусна в дясно за навлизащия на скорост в наказателното поле Здравко Илиев, който стреля от ъгъла на малкото наказателно поле, но топката мина покрай вратата.

Две минути след това последва диагонално центриране за Писаров на ъгъла на наказателното поле и удар от воле, топката обаче мина покрай вратата.

В следващата атака при центриране към Емил Ангелов на границата на малкото наказателно поле, нападателят бе блокиран от бранител в синьо.

До края на полувремето Берое продължи да доминир изцяло на терена, но не успяваше да се разпише.

След почивката Теодор Скорчев замени Ивайло Иванов на вратата. Опитният страж е получил разтежение на левия крак през първата част.

Две минути след подновяването на играта Искрен Писаров центрира от ляво. Емил Ангелов надскочи двама бранители на домакините и стреля с глава от 10 метра към десния ъгъл, но вратаря спаси.

В 48-ата минута Давид Каядо напредна от ляво и влезе в наказателното поле, където от малък ъгъл опита да намери Емил Ангелов. Той засече топката от 6 метра, но кълбото срещна напречната греда.

В 53-ата минута след удар на Елиаш от 24 метра топката мина над вратата.

Четири минути по-късно след центриране от корнер на Ливраменто топката се удари в коляното на Димитър Везалов и излезе на метър от вратата в аут.

В 67-ата минута влезлият като резерва Тодор Христов центрира от фаул. Димитър Везалов засече с глава от 12-13 метра, но топката попадна право в ръцете на вратаря.

В 71-ата минута резултата все пак стана 0:1. Емил Ангелов успя да преодолее крепостта Видима и да се разпише за беройци. Стефан Велев изведе Здравко Илиев. Десният краен бранител центрира от дясно към далечната греда, където Тодор Христов намери с едно подаване Емил Ангелов, който красиво с пета и гръб към вратата вкара топката в мрежата.

В 78-ата минута Тодор Христов центрира от ляво, Ливраменто плонжира и игра с глава на 11-12 метра от вратата, но ударът му бе твърде слаб и излезе на метър от ляво от вратата.

Минута след това Ливраменто изведе добре Елиаш в наказателното поле, който технично се опита почти от аут линията да изненада вратаря, но стражът изчисти в корнер. При изпълнението му Ливраменто центрира към Зафиров към далечната греда. Бранителят засече топката с глава от 11-12 метра, но вратаря на Видима спаси и този път.

Здравко Илиев остана сам срещу вратаря в 84-ата минута и стреля силно, но топката премина на около педя над напречната греда.

В 88-ата минута Тодор Христов проби от ляво, центира към Георги Андонов, но бранител от Видима успя да играе преди него с топката, давайки кълбото към Емил Ангелов. Бабангида не очакваше този подарък и се опита от 6-7 метра да насочи топката към вратата, но не успя.

Така Берое постигна победа с 1:0 в Севлиево, макар да заслужаваше да отбележи и повече попадения.

снимки: (cc-by) Ани Георгиева

Илиан Бъчваров и Николай Петров

beroe.eu

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg