• 27.04.2012
  • /
  • Новини

Илиан Илиев: „Можем повече“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Днес от 12,30 часа се проведе пресконференция на ПФК Берое преди гостуването на Славия. Този път пред медиите застана старши-треньорът Илиан Илиев.

Наставникът говори за представянето на отбора в изминалите десет срещи, а също така и за предстоящия мач в столицата. Предлагаме ви аудиозапис и стенограма на пресконференцията.

“Добър ден! Предстои ни мач със Славия. След последния мач както ние, така и футболистите го изразиха, че не сме доволни. Но като цяло от тези десет мача, които минаха до момента изпълнихме това което си бяхме поставили за цел – първо да останем в групата и второ в тези девет мача, изключвам Светкавица, където само резултата беше позитивен, мисля, че трябва да сме доволни. В тях сме с 5 победи, 3 равенства и 2 загуби. Спомняте си, че трите равенства как бяха допуснати в последните минути, равенството с Литекс… Така, че като цяло с изключение на части от последния мач не може да не съм доволен от футболистите т.к. това, което си поставихме за цел го изпълнихме, дори можеше тези три равни мача да завършат по-съвсем различен начин. В тази връзка изхождайки от това което казах преди малко за мача със Славия мога да кажа, че в тази обстановка в която вече теоретично сме се спасили това не трябва да ни успокоява, а трябва да води до спокойствие в игрови план, да играем по-спокойно, по-освободено. Трябва да сме със съвсем друга постановка на терена когато нямаме топката. Със сигурност в посления мач дразнителят ни не беше голям, но сега ни предстоят пет мача със съвсем различни отбори. Надявам се в тях да покажем това лице, което показахме през втория полусезон. За съжаление на

Андонов отново му се обади контузията от лагера, Рангел Абушев има болки в коляното от последния мач, Милен Танев започна да тича, но не е готов, двамата трайно контузени ги знаете – Ваня Джаферович и Дюдоне Овона. Те отпадат за събота. Всички останали са готови и могат да попаднат в групата. Божанов е в тази група”, заяви в началото Илиев.

След това старши-треньорът отговори на въпросите на медиите: “От нищо не мога да не съм недоволен от предните девет мача с изключение липсата на концентрация в някои от срещите в последните минути. Казах – пет победи, а от трите равни можехме да вземем и трита мача, помните тези мачове как се развиха. Не говоря за загубите от Лудогорец и ЦСКА. Така, че съм доволен. Знаем, че можем повече. Това е образно казано да се забавляваме. Това което правихме в доста мачове от първенството да търсим положителен резултат, но и да вкараш малко импровизация. Съгласен съм, че можем в тази обстановка да го направим, но футбола е сериозна игра и забавляването може да стане единствено като… оставете да имаш топката, аз съм казал на футболистите, че удоволствие може да ти направи един шпагат с който да спреш голова атака на противника. Това също влиза в това нещо. Просто искам да покажат това, което демонстрираха в предните девет мача. Макар, че и в мача със Светкавица имаше някои добри неща”.

Чавдар Златев

beroe.eu

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg