Стара Загора ще кандидатства за младежкото Европейско първенство по лека атлетика през 2017 година

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора ще кандидатства за европейското първенство по лека атлетика за младежи и девойки до 23 г. през 2017 г. Заявката направи кметът на града Живко Тодоров по време на съвместна вечеря с представители на Съвета на Европейската атлетика (ЕА).

 

Живко Тодоров връчи на президента на ЕА Хансйорг Вирц мемориален почетен плакет за заслугите му за развитието на леката атлетика.

„Спортът и в частност леката атлетика е приоритет за община Стара Загора”, заяви в официалното си слово пред гостите Живко Тодоров. – „Инвестирахме много средства в реновирането на пистите на стадион „Берое”, оборудвахме го с ново осветление и информационно светлинно табло и се надяваме да спечелим домакинството на Евро 2017. Това е мечта за нас, но нека първо работим, а после да чакаме резултати. Искам да благодаря на президента на Европейската атлетика и членовете на Съвета, че се срещнаха с ръководството на нашата община”, каза още кметът на Стара Загора.

Вирц от своя страна му благодари за помощта, която общинското и административно ръководство на града оказват на леката атлетика в България и за амбициите им да кандидатстват за европейско първенство.

Президентът на ЕА награди кмета на Стара Загора с приза на европейската атлетика. Вирц бе удостоен и с отличие от Българския олимпийски комитет.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg