• 08.05.2012
  • /
  • Новини

За трети път Стара Загора е домакин на „БАТА АГРО“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

За трети път Стара Загора е домакин на Международно специализирано селскостопанско изложение „БАТА АГРО 2012”, което се откри днес в присъствието на министъра на земеделието Мирослав Найденов. То ще продължи до 12 май на пистата на бившето летище край града.

„За Стара Загора е изключителна чест, че за пореден път е домакин на изложението, за нас е важно да го запазим, защото това иска местният бизнес.  Можете да разчитате на общината да бъде винаги партньор.” Това каза при откриването кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той благодари на организаторите и изрази надежда, че министър Найденов ще води такава политика, че селскостопанските  производители да се замогват и да имат възможности да купуват все по-хубава техника.

Земеделският министър похвали организаторите на изложението в Стара Загора и изрази увереността си, че и занапред форумът ще се развива със същите бързи темпове и ще бъде максимално полезен както за фермерите, така и за търговците.

Организаторите отбелязват 20 % ръст на участниците в изложението тази

тази година и 100 % увеличение на изложбената площ за фирми извън Асоциацията, заяви Христофор Бунарджиев – председател на УС на БАТА АГРО. Близо 165 фирми от цялата страна показват образци от най-модерната селскостопанска техника.

На откриването на „БАТА АГРО 2012” присъстваха областният управител Недялко Недялков, депутати, много гости.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg