Санкции за неспазени срокове в „Железник”, качеството без забележка

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Община Стара Загора ще наложи санкции на „Пътстрой“ заради неспазени срокове по проекта за кв.“Железник“. Фирмата има ангажимент към тротоарите и асфалтирането на улиците в старозагорския квартал. „Нямаме забележки за качеството на работата.

Не са спазени обаче заложените срокове и ние ще наложим необходимите санкции. По договор дейностите трябваше да бъдат свършени в края на месец април, т.е. има закъснение от десетина дни. Неустойките за фирмата са по един процент от стойността на СМР-то за всеки ден“, коментира кметът Живко Тодоров. Заедно със заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков той инспектира работата по проекта за кв. „Железник“.

Полагаме асфалта и до десетина дни ще приключим. Спазваме и сроковете, обясни от своя страна шефът на фирмата-изпълнител Сашо Желязков. Според него забавянето се дължи на проектантски грешки, чието отстраняване е довело до забавяне във времето. Желязков обеща тротоари и асфалтирани улици в квартала до края на месец май.

Положената асфалтова настилка е добра показват пробите, които са направени в няколко лаборатории и в местния Център за изпитване на европейска сертификация.

Проектът в кв. „Железник“ трябва да бъде финализиран до средата на юли. „Не е драматично, че сроковете не се спазват, важно е проектът да бъде изпълнен качествено“, е мнението на кмета Тодоров.
Общият размер на проекта е 7 461473 лв., като съфиннасирането от община Стара Загора е в размер на 434 193 лв. Неточни параметри оскъпиха реализацията му с около 300 хиляди лева от общинската хазна.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg