• 12.05.2012
  • /
  • Новини

Старозагорци чистят градинки, паркове и междублокови пространства

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Десетки старозагорци се включиха в голямото пролетно почистване на града ни. Те почистваха междублоковите пространства, събираха боклуците в чували, окопаваха градинки, почистваха съборени клони.

Близо 100 организации, институции и групи граждани са заявили готовност да чистят през почивните дни. Екипът, отговарящ за кампанията в Община Стара Загора, определи 23 големи района за почистване в града. Сред тях са всички паркове и градини, проблемни места в близост до кв. „Лозенец“, пътят за Дъбрава, телевизионната кула, р-т „Лешника“ и др.

Ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и млади червенокръстци почистваха района на езерото „Загорка“.

Освен обичайните пластмасови бутилки, цигарени кутии, хартии и найлонови торбички, младите хора намериха и изхвърлени гуми за товарни автомобили.

Служителите на общинска администрация чистят четири района – Самарското знаме, паркът до ул. „Стефан Сливков“ № 1 /до I ОУ/, терените в близост до новостроящата се църква срещу ДЗУ и зелените площи до Детска ясла № 8 „Роза“.

Над 30 деца от Дом „Незабравка“ помогнаха на общинарите да разчистят терена в подножието на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

Десетки общински съветници събраха няколко чувала с боклуци при разчистването на тревните площи в парк „Загорка“.

На 12 и 13 май в борбата с боклука ще се включат и 50 лишени от свобода, които са на лек режим. Те ще почистват коритото на р. Бедечка по протежението на парка.

Специалисти от „Напоителни системи“ вече работят по обработването на коритото на канала, който преминава през Стара Загора.

Във всички районни кметства ще има дежурни на 12 и 13 май. Те ще предоставят нужните чували, ръкавици и информация.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg