Шест деца, живеещи в палаткови лагери, са настанени в Домове

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Шест деца до тригодишна възраст са настанени в институции след полицейска проверка на палаткови лагери на територията, обслужвана от Първо РУ „Полиция“ – Стара Загора. полицейската операция е проведена съвместно отдела за „Закрила на детето“. Децата са живеели в изключително лоши хигиенни условия. В импровизираните жилища не е имало нито ток, нито вода.

Проверката е направена във връзка с разпореждане на Районна прокуратура – Стара Загора, обясни Валентина Бонева – началник отдел „Закрила на детето“ – Стара Загора: „Става въпрос за лица, които живеят във временни постройки. Това са обикновено палатки, направени с подръчни материали. Няма ток, няма вода, няма елементарни хигиенни условия. Тъй като децата са много малки и в деня на проверката и метеорологичните условия бяха лоши, прецени се, че съществува реален риск за живота и здравето и затова беше предприета мярка за закрила“.

По време на полицейската акция са установени и задържани общо четири лица, обявени за общодържавно издирване.

За времето от 14 до 20 май на територията обслужвана от Първо РУ „Полиция“ – Стара Загора са проверени 50 лица, 9 питейни заведения, 2 заведения за деца лишени от родителски грижи, 9 учебни и детски заведения, 19 МПС. В хода на акцията е установено едно лице обявено за общодържавно издирване. Съставени са 11 констативни протокола, 19 фиша по ЗДвП, 5 акта по ЗБДС, 8 акта по ЗЗД и е образувано едно незабавно полицейско производство.

www.dariknews.bg 

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg