• 22.05.2012
  • /
  • Новини

Автобусни шофьори: Работим, но има напрежение

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Управителят на „Автобусни превози“ ще реши дали ще возим пътници утре, коментира отговорникът на сервиза във фирмата Красимир Иванов. „Днес за нас е работен ден. Притеснени сме, че на съседен паркинг има коли на друга фирма. Това е напрежение за всички нас-шофьори, контрольори. Разбрахме, че автобуси на „Юнион -Ивкони“ паркират и на други места в града ни. Очакват се и още коли. В крайна сметка ще си изпати целият град“.

В „Автобусни превози“ има около 290 служители. Първите автобуси тръгват в 4 часа сутринта и возят до полунощ, като обслужват 33 градски и 30 междуселищни линии. По неофициална информация, към някои от работниците в дружеството, са отправяни покани за работа от други фирми.

Дневно „Автобусни превози“ извършват 935 курса. Само за месец колите навъртат по 265 хил. км. извънградски курсове и по 205 хиляди км. в рамките на Стара Загора. 80 автобуса вече имат GPS.

„Остават по-малко от 48 часа, в които ако се подчиним на тяхното искане, договорът ще бъде прекратен. Това означава, че на 23 май спираме да возим пътници. Очакваме от общината да излязат с разумно решение, което да бъде в интерес на гражданите на Стара Загора, а не обслужващо нечии лични интереси“, бе вчерашният коментар на управителя на дружеството Ангел Делчев.

www.dariknews.bg 

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg