Център „Алтернатива“ на пет години

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Център „Алтернатива“ навършва пет години от създаването си. Той е открит на 1 юни 2007 година и е създаден по проект „Семеен център за консултиране, обучение и подкрепа на деца в риск и родителите им“, финансиран по програма ФАР на Европейския съюз, в партньорство с Община Стара Загора и Педагогически факултет на Тракийски университет.

Устойчивостта в работата на Центъра, след приключване на проекта в края на 2008 г., е осигурена с реализирането на още 5 проекта, финансирани от: Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство; програма „Създаваме по- добро бъдеще„ на Загорка АД , Община Стара Загора и Фондация „ Обществен дарителски фонд  – Стара Загора“, както и с подкрепата на местни фирми и много доброволен труд.

От 1 юни 2011 година Центърът е делегирана от държавата дейност; с лиценз от ДАЗД за „Център за социална рехабилитация и интеграция на деца“. Капацитетът е 20 деца, като основната група са деца с аутистичен синдром.

Тържеството, с което центърът ще отбележи годишнината си, е предвидено за 5 юни от 17 часа в сграда на „Алтернатива“ на „Димитър Наумов„ № 110 .

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg