Стара Загора с два бронзови медала в канадската борба, в очакване на финалите за Световната купа следващата седмица

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

След успешното си представяне на Европейското първенство по канадска борба, двете старозагорски състезателки Юмюгюл Рашид и Ангелина Кръстева се срещнаха днес с кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Те изразиха признателност за подкрепата, благодарение на която са участвали в състезание от висок клас, наравно с най-силните състезатели в Европа.

Състезателките от Обединен спортен клуб на сляпо-глухите „Августа – Стара Загора” признаха, че опитът от тези срещи ги прави по-силни и мотивирани и им дава кураж да продължат напред. Те подариха на кмета спортна брандирана  фланелка с логото на XXII Европейско първенство по канадска борба, Гданск-2012, за да напомня за първите медали по канадска борба, които общината получава в този вид спорт.

Гордеем се с вас, радостен съм, че точно преди финалите на Световната купа по канадска борба, Стара Загора, която е домакин, има с какво да се похвали, сподели Живко Тодоров. Той им благодари за постиженията и ги увери, че имат неговата подкрепа.

На изминалото Европейско първенство по Канадска борба в Гданск (Полша) Юмюгюл Рашид спечели два бронзови медала, на лява и дясна ръка, в категория до 80 кг., а Кръстева зае 4-то място на дясна ръка в кат. до 60 кг. Те спечелиха квоти за участие и финансова подкрепа от Община Стара Загора и Българската федерация по канадска борба.

Равносметката за България е 3 златни, 2 сребърни и 7 бронзови медала.

На 6 и 7 Юни 2012 град Стара Загора ще бъде домакин на Световната купа по Канадска борба – тежка категория, като страната ни ще бъде представена от световния и европейски шампион Краси Костадинов.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg