Железник стана шампион на турнира Ариана Аматьорска Лига в Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Отборът на „Железник“ стана четвъртият шампион на Ариана Аматьорска Лига за 2012 година след приключването на финалната фаза на турнира в Стара Загора.

Железник победи на финала FOREST с 2:0 в динамичен и оспорван двубой. Решителният мач за титлата протече равностойно, като през втората част Железник отбеляза два бързи гола и триумфира с купата на шампионите. Автор на първото попадение стана талантът на Ариана Аматьорска Лига 2011 Пламен Иванов. Старозагорецът, изкарал пробен период в „Литекс“, изигра решителна роля за успеха на своя отбор.

С достигането си до финала, и двата отбора придобиха правото да играят на големия финал на Ариана Аматьорска Лига 2012 през лятото. FOREST и Железник ще имат шанса да представят Стара Загора подобаващо на големия финал през юли и да се борят за уникалната награда на Ариана – демонстративен мач срещу шампиона на България „Лудогорец“.

Клубната легенда на „Берое“ Петко Петков отличи първите три отбора в турнира и връчи индивидуалните награди. На трето място завърши отборът на „ФК Зара“, който спечели малкия финал с 2:1 над „АФК Верея“.
Организаторите от Ариана бяха предвидили и четири индивидуални награди:
Талант на турнира стана Илия Илиев от Железник. Илиев ще се съревновава с останалите таланти от градовете на големия финал на Ариана. Наградата за националния талант на турнира е пробен период в лагера на шампиона Лудогорец (Разград). Най-добър голмайстор на Ариана Аматьорска Лига Стара Загора стана Георги Бинев от ФК Зара. За най-добър вратар бе определен Пламен Костов от FOREST. Наградата за феърплей получи Светослав Койнов от състава на ФК Зара.

129 мача бяха изиграни по време на двата етапа на Ариана Аматьорска Лига в Стара Загора. 97 отбора с близо 1000 аматьори се състезаваха за купата в града. Непрофесионалните състезатели отбелязаха общо 745 гола в двете фази на турнира.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg