Финалите от Световното по канадска борба – тази вечер

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Тази вечер ще стане ясно кой е мъжът с най-силни ръце в света. Финалите за Световната купа по канадска борба, които се провеждат в Общинска спортна зала „Стара Загора“, започват в 18 часа. За първо и второ място днес ще спорят Арсен Лилиев от Русия и Тод Хътчингс от САЩ.

Входът е свободен. Схватките се излъчват на живо-онлайн.

Късно снощи завършиха първите два кръга от шампионата

Живата легенда в този спорт, 47-годишният американец Джон Брезенк, загуби първия си мач срещу Дмитрий Трубин (24 г.) от Казахстан, с резултат 0:6. За радост на публиката, най-титулованият състезател в армфайта, известен и като учителя на Силвестър Сталоун от „Over the top“, обаче успя да победи във втория си мач срещу противника от Република Южна Африка Теренс Оперман и днес ще се състезава за 5-то място. Брезенк се възстановява едва от три месеца, след операция на дясното рамо от миналия май.

Българският състезател Красимир Костадинов спечели първата си схватка срещу грузинеца Васили Дауташвили с резултат 6:0, но загуби втория мач срещу другия американец – Тод Хътчингс и днес ще се бори за третото място срещу състезателя от Казахастан Дмитрий Трубин.
Състезателните двойки в първия кръг:

1. Арсен Лилиев (Русия) – Теренс Оперман (РЮА)
2. Джон Брезенк (САЩ) – Дмитрий Трубин (Казахстан)
3. Тод Хътчингс (САЩ) – Игор Мирошник (Украйна)
4. Красимир Костадинов (България) – Васили Дауташвили (Грузия)

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg