Най-силната дясна ръка в света е на Арсен Лилиев от Русия

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Най-силната дясна ръка в света е на Арсен Лилиев от Русия, решиха финалите за Световната купа по канадска борба в Стара Загора снощи. След класически финал САЩ- Русия, Лилиев (25 г.) се наложи убедително над американеца Тод Хътчингс (46 г.) с 5:1 победи и получи Световната купа от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Финалите се превърнаха в истински спортен празник за старозагорци, които бурно аплодираха и окуражаваха своите любимци. С бурната подкрепа, която получи от повече от хиляда зрители в залата и много атрактивен мач, българският състезател Краси Костадинов успя да извоюва трудна победа (4:2), срещу Дмитрий Трубин от Казахстан, което му осигури бронзовия медал.

Легендарният Джон Брезенк (САЩ) остана шести, след загуба на финала от състезателя на Грузия Васили Дауташвили.

Финално класиране:
1. Арсен Лилиев (Русия)
2. Тод Хътчингс (САЩ)
3. Красимир Костадинов (България)
4. Дмитрий Трубин (Казахстан)
5. Васили Дауташвили (Грузия)
6. Джон Брезенк (САЩ)
7. Теренс Оперман (РЮА)
8. Игор Мирошник (Украйна)

След три вълнуващи дни за спортна Стара Загора, градът показа, че може да организира и да аплодира състезания от подобен ранг. Това беше мнението на домакини и състезатели, след края на шампионата за Световната купа по канадска борба, на които градът бе домакин, и което го постави наравно с Москва, Лас Вегас, Манчестър, Варшава, Дубай и др. Двубоите се излъчваха в над 50 държави, в 12 отделни предавания, бяха наблюдавани по най-популярните ТВ- канали от милиони зрители по целия свят.
За коректното провеждане на двубоите, според световните изисквания в този спорт, следиха четирима рефери- международният съдия Христо Делиджаков, Мирча Симонеску и Тибериу Михалча от Румъния, и Александър Яковац от Хърватска.

По мнението на председателя на Българската федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров Стара Загора е показала класа и възможности да бъде домакин на спортни състезания от високо ниво.

В кратък антракт между финалните мачове се включи и българската звезда в този спорт, шесткратният световен шампион и десет пъти шампион на Европа Цветан Гашевски, който застана на масата заедно с Джон Брезенк, за кратка демонстрация.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg