Поетичен дуел и усмивкова терапия срещу зависимостите

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

По повод Световния ден за борба срещу зависимостите – 26 юни, Общинският съвет по наркотични вещества към Община Стара Загора, Младежкият общински съвет и Регионалната здравна инспекция организират кръгла маса на тема „Светът на зависимите от психоактивни вещества – ПАВ“ и „Усмивкова терапия“.

Форумът ще се проведе от 17 до 18 часа на 26 юни в парк „Пети октомври“ и в него ще участват Радост Овагимян – секретар-координатор на ОбСНВ, зам.-кметът Иванка Сотирова, нач. отдел „Здравеопазване и социални дейности“ д-р Антония Тодорова, Краси Димова от отдел „Наркотици“ към Първо районно управление и др. Ще присъстват и представители на сдружение „Надежда за нашите деца“, „Свят без граници“, лица в зависимо поведение, работещи в групи за взаимопомощ, педагогически съветници и др.

Усмивковата терапия започва в парк „Пети октомври“ в 18 часа, с представители на МОС. Участие ще вземат „Загора данс“, СК по кик бокс „Хара“, СК по художествена гимнастика „Импала“, вокалните детски групи „Усмивки“, „Розов свят“, децата от Общински детски център и др.

Ученици ще се състезават в дуел по поезия. Ще се правят и професионални фотографии на лицата на присъстващите, които непосредствено ще се излъчват на мултимедиен екран.

На 26 юни предстоят и демонстрации на различни алтернативи срещу зависимостите. Мобилни екипи от лекари на РЗИ ще дават безплатна информация и консултации на желаещите да се информират относно опасността от инфекциозни болести, свързани с употребата на наркотични вещества.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg