Изледват безплатно белите дробове на старозагорци на площада пред Общината

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Безплатни спирометрични изследвания на белите дробове ще се правят в Стара Загора в деня за борба с ХОББ. Прегледите ще започнат в 10 часа на 27 юни на площада пред сградата на Община Стара Загора. В Световният ден на спирометрията изследвания ще бъдат правени в 8 града – София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Видин, Плевен, Русе и Троян.

В София изследванията ще се извършват пред НДК. Там гимнастикът Йордан Йовчев, който подкрепя кампанията, ще покаже няколко упражнения за дишане и здрави бели дробове. В България инициативата се организира от Българското дружество по белодробни болести (БДББ) с подкрепата на AstraZeneca.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg