Отложиха предложението за отдаване под наем на кино „Жельо Диманов“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Предложението за отдаване под наем на бившето кино „Жельо Диманов“ бе отложено за следващо заседание на градския парламент. Това се случи след неколкократно гласуване и прегласуване заради объркване или „трудно схващащи общински съветници“.

„Общината ще се сдобие с реконструиран и модернизиран обект, който ще се превърне в притегателно място за развлечения за нашите съграждани и гостите на града. Като приоритет в намерението се посочва работата с местните фирми и кадри, което от своя страна ще стимулира и подпомогне местният бизнес и икономиката на града“, мотивира се вносителят Пламен Йорданов от ГЕРБ.

Подобно потенциално предложение за отдаване под наем, без да знаем кой е инвеститорът и какво смята да прави там-увеселително или нощно заведение например, аз лично не мога да приема, коментира общинският съветник от групата на БСП Бояна Буюклиева. По думите й „районът има остра нужда от социална институция, а в предварителните обсъждания е имало предложение сградата да се ползва от децата, настанени в домове. Не е нормално тази сграда да стане нощен бар“. Имаше заявен инвестиционен интерес за нощно заведение, но това не означава, че ще бъде отдадено като такова, тъй като ще бъде обявен търг, обясни вносителят на предложението. „Ще приема това твърдение, но ако сградата стане кръчма-г-н Йорданов публично да се извини на старозагорци“, призова Буюклиева. Лидерът на социалистите Илия Златев нарече предложението „зелено и неподготвено“ и обвини Йорданов в лъжа като припомни, че предложението сградата да стане нощно заведение, е било заявено на председателски съвет. Мястото е подходящо за развиване на публично-частно партньорство, бе мнението на Кристиан Петков от ВМРО.

Бившето кино „Ж.Диманов “ е обект публична общинска собственост. Той не се използва от няколко години, помещенията в него са почти разрушени.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg