Борисов: Слънчогледи, жита и в средата – магистрала

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Лот 2 на автомагистрала „Тракия“ е отворен за движение. Трасето бе пуснато в експлоатация тази сутрин от президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов и комисаря по регионална политика Йоханес Хаан. На церемонията по откриването на отсечката, която се проведе на пътен възел „Стара Загора“, присъстваха и министри от кабинета.

Трасето от магистрала Тракия, с дължина близо 32 км, е от Стара Загора до Нова Загора. „Всички знаете, че това е отсечката на смъртта, която всяка година взема жертви и която днес пращаме в историята. Но днес ние също пишем история, защото сме на път да изпълним заветната мечта на българите за магистрала „Тракия“, заяви на откриването президентът Росен Плевнелиев и припомни, че магистралното строителство е национален приоритет.

Ето така ми се иска да изглежда България – слънчогледи, жита и в средата – магистрала. Всичко е засадено, комбайни жънат. Слънчогледът е прекрасен като реколта, доволен е премиерът Бойко Борисов.

Преди 1 година тук имаше блата и машини затънали в тях. Днес имаме качествена магистрала, направена в срок и в бюджет, подчерта министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Лот 2 бе изпълнен предсрочно от „Магистрала Трейс“ ДЗЗД. Стойността на договора е близо 138 млн. лв. и е финансиран по оперативна програма „Транспорт“.

Министър-председателят съобщи, че лотът до Ямбол също бил готов, но заради некачествено строителство се наложило да бъдат развалени и наново направени 17 км от отсечката. Получил уверение обаче, че до 12 дни и този участък от „Тракия“ ще е завършен.

За церемонията официалните гости бяха посрещнати от парен валяк, произведен през 1938 г. Работи на дърва и е участвал в пътното строителство до 1950 г., обясниха работниците на президента, премиера и министрите.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg