Първа копка за най-големият фитнес на открито в България

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

В началото на месец август в Стара Загора ще бъде открит най-големият и модерен фитнес на открито. Той ще бъде разположен в близост до площадката с тенискортовете на Аязмото. 20-те уреда са комбинирани и могат да се използват едновременно от 50 души. 18 от уредите са предназначени за възрастни и деца над 12 години.

Още един за деца от 6 до 12 години. освен тях ще има и така наречения „street fitnes“, който представлява комбинация от лостове. „Младежите често си организират фитнес турнири. Това ще може да се случва вече и на открито в Стара Загора“, коментира Красимира Кръстанова от „Спорт парк фитнес – България“ ООД.

Фитнесът на открито може да се използва и за рехабилитация. Там могат да се забавляват по-малки от шестгодишни деца, но разбира се родителите трябва да са с тях. Баби и дядовци също могат да съчетаят разходката в парка с кратка тренировка на новите съоръжения. Ще има специални табели с информация как да се използват уредите и какви мускулни групи натоварват. Цялата площадка ще бъде обновена. Предвижда се допълнително озеленяване, осветление, пейки, алеи.

Изграждането на новата фитнес площадка е част от мероприятията, с които „Мини Марица изток“ ЕАД отбелязват 60-годишнината си. Около 83 хиляди лева ще струва спортната придобивка. Днес кметът Живко Тодоров направи първата копка заедно с изпълнителния директор на „Мини Марица изток“ ЕАД инж. Евгени Стойков. На събитието присъстваха още председателят на Общински съвет Стара Загора Емил Христов, Цветан Георгиев от Министерството на физическото възпитание и спорта, представители на спорта в общината.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg