150 подписа и декларация на ГЕРБ в защита на уволнения наместник в Яворово

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

150 подписа са събрали за два часа жителите на Яворово в подкрепа на уволнения от кмета на Чирпан Кичка Петкова кметски наместник на селото Райчо Стоев. С декларация в негова защита излиза днес и общинското ръководство на ГЕРБ в Чирпан, съобщи председателят на структурата и на Общинския съвет в града на Яворов Христо Стефанов.

Стоев бе уволнен вчера със заповед на Кичка Петкова, ден след като излязоха окончателните резултати от референдума в Яворово. В допитването местните заявиха категорично волята си селото им да премине от Община Чирпан в Община Стара Загора.

„Уволнението на кметският наместник е от кмета на общината и ние се дистанцираме от този акт“, заяви за Дарик Стефанов в отговор на обвинение на Райчо Стоев, че три седмици преди референдума председателят на Общинския съвет го е предупредил, че ще бъде уволнен, ако не подаде сам оставка.

„Изгониха ме като куче. Няма как да оспорвам заповедтта в съда, защото имат законно основание да ме отстранят, но за морал в случая не може да се говори“, коментира днес Райчо Стоев.

Кметицата на Чирпан не бе открита за коментар.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg