• 12.07.2012
  • /
  • Новини

Задържаха петима заради нелегални цигари и насипен тютюн

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Голямо количество цигари без бандерол и насипен тютюн иззеха старозагорски криминалисти след операция, проведена на територията на общините Гурково, Мъглиж и Казанлък. Задържани за едно денонощие са петима мъже. Предстои да бъде внесено искане за удължаване на мярката за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа.

Общото количество на конфискуваните при операцията нелегални цигари е 14 280 кутии /285 600 къса/ и 65 кг насипен тютюн.

Акцията е проведена след разследване на получена информация за складирани количества контрабандни тютюневи изделия. Проверени са шест адреса в с. Панечерево.

В хода на операцията било претърсено и складово помещение в Казанлък, стопанисвано от 38-годишен жител на града. Там били открити и иззети 8780 кутии цигари без бандерол от различни марки.

Образувани са досъдебни производства. Действията по разследването продължават.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg