• 18.07.2012
  • /
  • Новини

В НиаМед прилагат спирална упойка – световен стандарт в аг, хирургия и ортопедия

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

В НиаМед по желание на пациента се прилага спинална упойка – т.нар. златен стандарт в АГ при извършване на секцио. Упойката е изключително подходяща и за извършване на други хирургични интервенции, както и в ортопедията.

Д-р Бенайда, анестезиолог в НиаМед, разказва пред www.starazagora.biz за нейните предимства. „Тази упойка се прилага при секцио и позволява майката да изпитва само минимален дискомфорт, но не и истинска болка от раждането. Освен това пациентката е в съзнание и чува първото изплакване на детето си, може веднага да го види и прегърне. Упойката е подходяща и за други операции и се прилага много широко в страните от ЕС. Радвам се, че имаме възможност да я предложим на своите пациенти и тук, в НиаМед“ – коментира той.

Потърсихме за мнение и една родилка – 23 г. С.А, която преди 50 минути беше родила първородния си син със спинална упойка. „Усещах само дърпане, когато бебето излизаше, никаква болка, нищо – сподели младата жена. Един час след раждането тя изглежда чудесно. – „Нищо не може да се сравни с това усещане, видях бебето си, когато излезе, чух плача му, не усещах болка. Благодаря от цялото си сърце на АГ екипа на НиаМед и на д-р Бенайда за перфектните условия и грижи за мен и за професионалното водене на раждането ми“

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg