Конкурс за есе “На какво мога да науча баба и дядо”

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

„На какво мога да науча баба и дядо“ – конкурс за есета в две възрастови категории – 5-7 клас и 8-12 клас организира Тракийският университет чрез Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите в Стара Загора. Конкурсът е част от програмата на тазгодишното издание на Нощта на учените.

Есетата трябва да са написани на български език. Обемът им трябва да бъде до три стандартни машинописни страници. Допуска се прилагане на илюстация, която няма да бъде включена в оценяването, но ще бъде използвана при евентуално публикуване на есето.

В същите възрастови категории ще се проведе и конкурс за презентации „Здравословен начин на живот“. Презентациите трябва да са разработени на български език. Да са атрактивни, с определена научна и информационна стойност, както и да са авторски.

Фотоконкурс „Мост между поколенията“ за снимки и колажи е другата проява посветена на Нощта на учените. Представените материали трябва да отразяват идеята на конкурса и да са авторски. Може да бъде добавено кратко описание или любопитен факт във връзка с фотографиите.

Готовите материали може да предадете от 10 до 23 септември 2012 г. в ДИПКУ при Тракийски университет, Стара Загора, ул.“Армейска“ 9 в стая 202 в запечатан плик с надпис: „За участие в конкурс ……..по проект …..:или на е-мейл: dipku_sz@abv.bg.
Задължително трябва да посочите имената на автора (авторите), адрес и телефон за контакт, училище и клас.
Представянето на есетата, презентациите и фотоматериалите и награждаването на отличените в конкурса ще бъде на.28.09.2012 от 17.30ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Повече информация и контакти
Пълна информация за проекта, дейностите и конкурсите може да получите на тел. 0887160413 Маргарита Славова, 0889 399903 Галя Кожухарова и тел. 042 633024 – Севдалина Кирчева.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg