• 18.09.2012
  • /
  • Новини

Дарителската програма на „Загорка“ върви към финал

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Почти всички от седемте проекта в рамките на Дарителската програма на „Загорка“ АД Създаваме по-добро бъдеще са вече изпълнени. Общо 82 303 лв. са дарените средства, обобщиха от пивоварната.

Осъществени са инициативи на тема Околна среда в три основни направления: Опазване на водите, Рециклиране и Енергийна ефективност. Пет от проектите се реализират в Стара Загора. Другите два са в село Старозагорски бани – „Водата – символ на Старозагорските бани“ и село Шаново – „Енергийно ефективно читалище“. 90 % от дейностите в Старозагорските бани са реализирани благодарение както на даренията „Загорка“ АД така и на доброволния труд на жителите. На 26 октомври ще бъде финализиран и проектът в село Шаново.

През юни месец бяха доставени и монтирани слънчеви колектори в ЦДГ №68 „Патиланско царство“ и съоръжението влезе в експлоатация още през лятото. По проекта на СНЦ „Спортен клуб по плуване Траяна“- Чиста вода – здрави деца бе извършен ремонт на басейна, който бе открит официално през юли. В момента се провежда програма за закаляване и водни процедури на деца. В първия учебен ден се проведе официалното откриване на новата соларна система за използване на слънчевата светлина и енергия за затопляне на вода за битови цели по проекта, от който се възползва ПГВМ „Иван Павлов“.

Предстои провеждането на две общоградски събития „Да почистим около себе си“ по линия на инициативата Бъди модерен, бъди еко на „Екоцентър“, Стара Загора. До края на месец октомври следва да бъде довършен и проектът Капка по капка на СНЦ „Инер Уил Клуб“. Той е свързан с облагородяване на пространството около чешмата в градската градина и поставянето на фотоклетка, за да се пести вода.

Финализирането на дейностите е предвидено след месец и половина.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg