Любомир Янакиев спечели купата на кмета в турнира по тенис на маса

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Любомир Янакиев от Дупница спечели купата на кмета на традиционния турнир по тенис на маса в Стара Загора, организиран от Клуба по тенис на маса „Торнадо“ с подкрепата на Община Стара Загора. На финала той победи Павел Костадинов от Хасково с 3:2, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Трети в турнира завърши Христо Гюзлев от КТМ „Торнадо“ , който победи с 3:2 Станислав Въляров от Несебър в малкия финал. Преди това Гюзлев в изключително оспорван двубой бе победен от Любомир Янакиев, който се наложи с 3:2 гейма и с минимална преднина.

По нататък в класирането следват Тодор Тодоров- Хасково, Стойчо Стоев от Марица, Иван Жеков от Марица и Петър Колев от Ямбол.

В турнира се включиха 42 тенисисти от Южна България, които бяха разделени в 6 групи. След групите първите двама от всяка и 4 най-добри трети продължиха в елиминационна фаза до финала.

Състезанието протече при отлични условия в залата под козирката на стадион „Берое“ – Стара Загора. Първите 8 състезатели бяха наградени от организаторите на турнира.

Главен съдия на турнира бе Петър Радевски от КТМ“Торнадо“ – Стара Загора.

На 20 и 21 октомври първият отбор на КТМ – Торнадо в състав Христо Гюзлев, Ангел Гюзлев и Павел Хайтов ще вземе участие в кръга от „Б“ групата на БФТМ , който ще се проведе в Пловдив, а вторият отбор ще бъде домакин на състезанието от „В“ групата на БФТМ, който ще се проведе на 26 и 27 октомври в Стара Загора.

Вторият старозагорски отбор е в състав Свилен Милчев, Иван Гагов, Иван Луковски и Велин Андонов.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg