Хиляда старозагорци са се подписали за „Детски добавки за всяко дете“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Около 30 хиляди са вече събраните подписи в страната по повод Национална кампания на НДСВ „Детски добавки за всяко дете“, обобщи в Стара Загора Христина Христова – председателят на партията.

От политическата структура настояват всяко трето дете включително да получава детски добавки без това да зависи от месечния доход на родителите. „Ако се спестят парите от администриране на посочените семейни доходи, ще се осигурят средства за детските добавки. В момента 400 хиляди деца от 1 200 000 не получават месечни надбавки, защото доходът на член от семейството надхвърля 350 лева. Но много от тези семейства са извън страната и броят е по-малък“, разясни Христова. В града на липите са събрани около 1000 подписа.

От НДСВ са категорични, че алтернатива на сегашното управление е силна центристка коалиция, включваща и десните партии, обясни Христина Христова. „В центристкото политическо пространство и център дясното пространство са малки политически субекти, които трябва да се обединяват, за да може да се изчисти този ужасно помрачен имидж на България на европейската сцена. И да се помисли за една сериозна програма за излизане на българската икономика от икономическата криза. Ние продължаваме да си имаме сериозна икономическа криза с загуба на 420 хиляди работни места, с 30% младежка безработица и първи в ЕС по ръст на безработица „, коментира още Христова.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg