Няма обгазяване в Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Няма превишение на нормите по показател азотен диоксид през последните два дни, съобщават от РИОСВ – Стара Загора.

До настоящия момент не са отчетени превишения на нормата „алармен праг“ от 400 микрограма на куб. метър, измерени през три последователни часа и не съществува опасност за здравето на хората в града, успокояват от инспекцията.

Азотен диоксид над средночасовата норма бе измерен в неделя като стойностите бяха 1,1 и 1,34 пъти над нормата. От инспекцията обясняват, че причините са различните метеорологични условия като скорост и посока на вятъра, температура на въздуха и атмосферно налягане и наличие на инверсионни процеси, което създава условия за задържането на замърсителите в приземния слой.

Във връзка с направените констатации, РИОСВ – Стара Загора информира кмета на Община Стара Загора за необходимостта от предприемане на превантивни мерки, набелязани в Оперативния план за действие. Планът е изготвен през 2010 г. от комисия към областния управител на Стара Загора, за да не се допуска замърсяване на въздуха в града по показател азотен диоксид.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg