Отново отчетоха превишени норми на азотен диоксид в Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

През изминалата нощ Автоматичната измервателна станция в град Стара Загора отчете превишения на средночасовата норма за азотен диоксид.

Стойностите варирали от 1,05 до 1,46 пъти над нормата от 200 микрограма на кубичен метър, които обаче не превишават алармения праг от 400 микрограма на кубичен метър и няма риск за здравето на хората, успокояват от РИОСВ.

Тази сутрин нивата на азотния диоксид са нормализирани и са многократно под средночасовата норма.

През изминалата нощ и към настоящия момент, екип на Екополиция към Общинска администрация – Стара Загора извършва обхождане на района край пункт „Зелен клин“ в Стара Загора, но до момента не е установил нерегламентирани дейности, които биха довели до нарушаване на качеството на въздуха в града. Стартират дейности и по преброяване на автомобилния трафик, преминаващ в района на пункт „Зелен клин“ в Града на липите.

Вече три пункта ще следят за замърсяване на атмосферния въздух в Стара Загора. Те ще бъдат разположени в различни части на града, с цел да се направи пълна оценка на качеството на въздуха.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg