Безплатни консултации и прегледи за алергичните кожни заболявания

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Алергичните заболявания имат сериозно икономическо и обществено значение, убедени са специалистите. Очаква се до края на 2015 година всеки втори човек на планетата да страда от алергична болест. Данните сочат, че над 30% от активното население в света губи временно трудоспособността си заради кожна алергия. Друга впечатляваща цифра е 5 билиона евро-това са загубите на индустрията поради кожни професионални заболявания за миналата година в Европа.

 

Съвременните наблюдения показват тенденция на увеличаване на професионалните алергични кожни заболявания, особено при хората, които работят със строителни материали, метали, бои за коса, каучук и др. Именно към фризьори, козметици, рехабилитатори, строителни и дърводелски работници, санитари, лаборанти и медицински специалисти, е насочена националната кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания. Тя се провежда за четвърти път, а децата са другата целева група, която обхваща кампанията. Увеличаването на алергичните кожни проблеми при подрастващите, трудностите при лечението им и влошеното качество на живт, са сред мотивите за включването на тази целева група в тазгодишната кампания.

В Клиниката по кожни и венерически болести към старозагорската болница започват безплатни консултации и прегледи за кожни алергични състояния. Четирима лекари ще консултират и преглеждат безплатно пациенти, а при нужда ще се правят отново безплатно и кожно-алергологични тестувания.

От 12 ноември до края на работната седмица от 8 до 14 часа лекарите ще приемат пациенти в Приемно-консултативния кабинет алергологичен кабинет на клиниката. Желателно е предварително записване на тел. 042/664445.

Освен безплатните консултации, целта на кампанията е да популяризира проблема за алергичните кожни заболявания сред обществото, да предизвика дискусии във връзка с възможностите за диагностика, лечение и профилактика сред деца и възрастни.

Лекарите предвиждат и в Стара Загора да се проведе безплатно училище за родители, чиито деца имат кожни проблеми. В рамките на 5-6 часа дерматолози, психолози и педиатри екипно ще предлагат информация и обучение на родителите.

Националната кампания се провежда в четирите университетски центъра-Стара Загора, Плевен, Пловдив и София.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg