Състезател по културизъм предложи брак по време на квалификациите за Световното първенство

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Състезателят по културизум в категория над 180 см в Димитър Шушутев предложи брак на своята любима по време на квалификациите за Световно първенство по класически културизъм – мъже. Атрактивната спортна дисциплина се проведе този следобед в Стара Загора.

Състезателят не успя да се нареди в челната шестица в своята категория и остана седми. За сметка на това обаче неговата чаровна дама каза „Да“ и освен мускули на сцената на Старозагорската опера имаше и бъдещи младоженци.

Първи в тази група стана Павел Георгиев от София. Трети – Димитър Атанасов. Той обаче не беше никак доволен от решението на седемчленното жури и захвърли медала си настрани.

В категорията до 150 см класирането беше следното: Росен Иванов – златен медал, Николай Стоянов (Казанлък) – сребро, Мартин Харалампиев (София) – бронз. В категория 175 см, където играчите бяха с тегло 80 кг, златния медал взе Владимир Куртов (София). Втори – Мартин Русанов (Разград) и на трета позиция – Андрей Ангелов (НСА-София).

До 171 см се състезаваха мъже до 74 кг. Хасан Мерт (Казанлък) извоюва златното отличие. Христо Цонев (Велико Търново) стана втори. Последен в челната тройка бе Манол Манолов (Поморие).

Георги Георгиев (Варна) бе фаворита на журито в категория до 168 см и тегло до 68 кг. Неговият конкурент Николай Димитров остана втори.

Всеки от състезателите получи парична награда с изключение на ветераните, които бяха на възраст над 40 години.

Първите двама от всяка категория могат да участват в националния отбор на Световното първенство по класически културизъм, което ще се проведе на 23 и 24 ноември в София.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg