• 14.11.2012
  • /
  • Новини

Чакаме пет нови евромашини за зимата

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

С пет нови автомобила за зимното поддържане ще се увеличи транспортния парк на фирма „Нелсен чистота“. Колите отговарят на европейските изисквания и ще бъдат налични до края на месеца.

Общинските заседатели удължиха с още четири години договора между общината и фирмата-концесионер по почистването „Нелсен чистота“ на извънредна сесия в началото на октомври. Фирмата да осигури 7 бр. специализирани автомобила за сметосъбиране със сертификат за екологичност, в срок от два месеца от сключването на анекса концесионерът да осигури 4 специализирани автомобила за зимно поддържане, до 31 май 2013 година – 4 броя водоноски, до 6 месеца да се монтират GPS на всички превозни средства. За срока на допълнителното споразумение, разпределено по години, концесионерът да осигури 400 нови съдове за смет 1100 литра тип „бобър“ и да подмени амортизираните кофи и кошчета, решиха съветниците.

От поддържащата фирма уверяват, че са готови да посрещнат зимата-разполагат с 2 хил. т. сол, 10-12 тона айсмелт и 300 тона луга. Пясък ще се употребява много малко, ще се разчита на по-ефективните средства.

Зимното поддържане зависи не само от техниката и материалите, а и от самите шофьори, напомнят от фирмата. Те призовават водачите да не излизат през зимата на пътя с летни гуми, както и да не паркират по улиците и тротоарите, защото възпрепятстват почистването.

И тази зима ще има дежурни телефони за граждани, но те ще станат известни след като се приеме оперативния план за действие през зимата.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg