Самоосигуряващи се и счетоводители грешили масово

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Месечните осигуровки на самоосигуряващите се лица и техните счетоводители, се внасят до 10-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят, напомнят от старозагорската приходна агенция, като се плащат задължително по ЕГН, а не по Булстат.

Близо 3000 лица от Област Стара Загора, от които над 700 в Казанлък са наредили дължимите суми по Булстат на фирмите, а не по ЕГН, както изисква закона. С цел своевременно отстраняване на грешките, същите ще бъдат служебно коригирани от инспекторите в НАП.

При започване или възобновяване на трудовата дейност, самоосигуряващите се лица определят вида на осигуряването си, като подават декларация в компетентния офис или дирекция на НАП в срок от 7 дни. Декларациите се подават лично, чрез упълномощено лице, или по пощата с обратна разписка.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg