Златна отборна купа и три комплекта медали за старозагорските гимнастички

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

 

Спортната формация по гимнастика към „Общински детски център“ Стара Загора се завърна от успешното си участие си в 9-тия Международен турнир „Любчо Солачки“ по спортна гимнастика за детско-юношески спорт в Благоевград.

В Международния турнир се състезаваха над 150 спортисти от България, Сърбия, Гърция, Македония.

Стара Загора беше представена от детските отбори на ОДЦ в четири възрасти и техните прецизни изпълнения на уредите в двудневното състезание донесоха много отличия на младите състезателки. В най-малката група 7-годишната Полина Вангелова спечели първите си два бронзови медала на греда и земя. При по-големите Деница Маркова и Виктория Драганова се окичиха със сребърни медали с красивите си изпълнения на земя и прескок, и бронз в многобоя. В категория С3 Радост Колева зарадва всички с класна игра и заслужено се класира на първо място на два уреда, с два златни медала на земя и прескок. Нейната съотборничка Гергана Генова спечели сребро на прескок и греда.

Златна купа в отборното класиране спечели отборът в най-голямата възраст при 12-14 годишните. Сред тях Десислава Тодорова е със златен медал в многобоя, сребърен медал на греда, Николета Янева със златен медал на прескок и Стилияна Красимирова сребърен медал на земя.Усърдната работа през годината доведе до успешно представяне на отборите към Общински детски център и е чудесен финал на спортното направление за тази година, сподели тяхната наставничка Ирина Руняшка.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg