През май догодина ще е известен изпълнителят на депото

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

За четвърта поредна година министър Нона Караджова ще направи традиционното си посещение в Дома за деца, лишени от родителска грижа Теофано Попова в Стара Загора. Тя ще бъде гост на коледното тържество за децата. Празникът е на 11 декември 2012 г., вторник, от 11,00 часа.

Обзавеждане за реновираното крило на сградата – гардероби, етажерки, шкафове, маси и бюра, стилажи за библиотеката, е дарението, което министър Караджова ще направи тази година за дома, който се обитава от 41 деца.

Средствата в размер на 6 500 лева са освободени чрез икономии от бюджетните разходи на министерството. Всички деца от дома ще получат и индивидуални коледни подаръци и лакомства, съобщиха от пресцентъра на екоминистерството.

В рамките на посещението си в града министър Нона Караджова ще има работна среща с кмета Живко Тодоров. Тя ще се състои от 10,00 часа, в сградата на Общината. Те ще обсъдят хода на общинските проекти, които ще бъдат изпълнявани по Оперативна програма Околна среда, както и актуални въпроси, свързани със състоянието на околната среда в региона.

От 12,30 часа в заседателната зала на РИОСВ – Стара Загора, министър Нона Караджова лично ще връчи наградите на деца и младежи, победители в тазгодишния конкурс на тема Обичам природата – и аз участвам, проведен в рамките на Националната кампания на МОСВ.

Министерството на околната среда и водите провежда конкурса за втора поредна година. Участие взеха над 2 000 деца и юноши от цялата страна, на възраст от 7 до 18 години, с общо 2 570 творби. Те се състезаваха в три категории – рисунка, разказ и художествен предмет, изработен от рециклирани материали. И в трите категории има излъчени победители от Старозагорския регион.

Предстои МОСВ да издаде сборник с отличени творби от конкурса, в който ще бъдат публикувани 15 от най-добрите разкази, илюстрирани с рисунки на участниците.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg