Яворовите дни за 45-ти път

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Калин Донков е тазгодишният носител на голямата награда от Националния Яворов конкурс. Традиционните поетични Яворови дни в родния му Чирпан ще започнат със запалване на огъня пред паметника на поета на 13 януари – неделя, от 17:00 часа. Слово за поета през тази година ще прочете Катя Зографова, директор на Националния литературен музей.

На 14 януари ще се проведе юбилейна научна конференция по повод 135-та годишнина от рождението на големия български лирик, домакин на дискусията ще бъде къща-музей „Пейо К. Яворов“.

В изложбена зала „Георги Данчов – Зографина“ ще се открие експозиция с платна по творби на Яворов, Павел Матев и Димитър Данаилов, дело на живописеца Владимир Кондарев.

На 15 януари ще бъде открита и изложба на Василия Стоилова и ще бъдат обявени резултатите от националния литературен конкурс „И ти си в мен, родино моя“ и конкурса „Недорисуван свят“ на името на Василия Стоилова. Предвидена е и премиера на книгата „Загадката Василия“ от Явора Столова, където ще се вкючат Дони и Нети.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg