• 15.01.2013
  • /
  • Новини

Затварянето на полигон Змейово няма да спре обгазяванията

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Водачи на политически групи в Общински съвет – Стара Загора проведоха работна среща по повод искането за провеждане на местен референдум за бъдещето на полигон Змейово от страна на ВМРО. Мотивът е обгазяванията на Стара Загора. В нея участва и председателят на местния парламент Емил Христов.

Той заяви, че подкрепя референдума защото той ще даде възможност на всеки да изрази своето мнение относно дали да бъде закрит военно-изпитателният обект, или да продължи да развива дейност. Около тази теза се обединиха почти всички участници в дискусията.

Председателят на партия Атака в Стара Загора Михаил Михайлов сподели опасенията си, че ако полигонът бъде затворен обгазяванията няма да спрат. В тази връзки той предложи да се наложи мораториум върху дейността му за определен период от време. Към това становище се присъедини и Юсни Ибрям от ДПС.

Илия Златев, водач на групата на левицата, заяви че ще дадат подкрепата си за провеждане на референдум, но настоя за него да бъдат уведомени общинските съвети на общините, чийто райони са в близост до полигона – Павел баня, Казанлък, Чирпан и Братя Даскалови.

Присъстващите на срещата общински съветници се обединиха около идеята бюлетината да съдържа повече от един въпрос, например: Дали полигонът да се закрие и Да бъде ли наложен мораториум върху дейността му.

Работна група ще излезе с конкретни предложения след 10 февруари. След това ще се прецени кога предложението за провеждане на референдум да бъде внесено за гласуване н Общински съвет – Стара Загора. Николина Горова от ВМРО настоява самият референдум да бъде в деня на парламентарните избори.

Очаква се общинската администрация да обяви колко ще струва на данъкоплатеца местния референдум.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg