Провеждат кастинг за филм в кв. „Лозенец“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Над 40 момичета и почти толкова момчета от ромския квартал в Стара Загора се явяват на кастинг за роля в новия филм на Камен Калев. За да покажат театралните си умения от Свиленград са пристигнали 15-годишният Гочо Ангелов и с година по-голямата от него Донка Кьосева. Те споделят, че се занимават с актьорско майсторство от 4 години, участвали са в етно-фестивал и в различни читалищни прояви.

Двамата пишат сами скечовете си и признават, че участието във филмовия кастинг е още един начин да покажат на всички, че желаят да постигнат нещо в живота си.

Продуцентът на новия филм на Камен Калев Елица Кацарска разказа, че се търсят момичета над 18-годишна възраст от ромски произход, както и момчета за участие в масовките. До момента кастинги за непрофесионални актьори са проведени в осем града, а бъдещата звезда все още не е изгряла. Снимките за лентата, с работно заглавие „Надолу с главата“, се очаква да започнат през лятото. Сценарист на филма е Камен Калев, а до момента има потвърдено финансиране от Франция.

18-годишната Галина Тодорова от Стара Загора, която е била лице на няколко фирми, занимала се е с мода, участвала е в конкурси за мис, сподели, че разбрала за кастинга от социалната мрежа и се надява да получи второстепенна роля. „Главните актриси много страдат, а аз съм чувствителна“, разказа Галя. Въпреки, че на прослушването за роля могат да се явяват момичета над 14 години, за да покажат своите танцови и певчески умения, бяха дошли и няколко 13-годишни приятелки.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg