Фондация Чудомир се готви за юбилея

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Новоизбраният Управителен съвет на фондация „Чудомир“ с председател Симеон Георгиев проведе среща с представители на културни институти и Клуба на културните дейци в Казанлък. Срещата бе по повод 20-те Чудомирови празници в града на розите и е по инициатива на председателя на ОбС Казанлък Николай Златанов.

Кръглата годишнина от началото на тържествата, посветени на именития казанлъшки писател, хуморист, художник, общественик Димитър Чорбаджийски – Чудомир ще бъде отбелязана по подобаващ начин, eдинодушни бяха всички участници в срещата.

Идеи за програмата споделиха културните дейци, като до една седмица всички предложения ще бъдат конкретизирани и подадени писмено до УС, за да се изготви окончателната програма.

Както всяка година, и през 2013-а началото ще бъде поставено на 25 март – рождения ден на Чудомир, а закриването с връчването на традиционните награди на негово име ще бъде навръх Деня на хумора и сатирата – 1 април. Какво ще видим и чуем тази година на празниците, придобили национално значение и дългоочаквани от казанлъчани и гостите на града, предстои да научим в скоро време.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg