Втора победа за Берое в контролите

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

„Берое“ постигна втора победа в предсезонната си подготовка като се наложи с 3:2 над „Видима“. Елио Мартинс откри резултата за Берое в 24-ата минута, но с попадения на Ангел Русев в 38-ата и Християн Кожухаров в 45-ата гостите обърнаха в своя полза. През второто полувреме Берое бе далеч по-добрия отбор на терена и заслужено доведе резилтата до 3:2 с попадения на Владимир Зафиров в 77-ата и Дончо Атанасов в 82-ата минута.

Срещата се игра при изключително тежки метеорологични условия и силен снеговалеж. Домакините бяха направили и непосилното и почистили целия терен, но само след полувреме игра около 2-3 сантиметра сняг бяха натрупали на терена.

Във 2-ата минута Иван Горанов получи топката по лявото крило от Георги Андонов и пробва да стреля, но Конов спаси добре.

В 5-ата минута Атанас Зехиров стреля от 30 метра. Топката обаче мина покрай вратата.

Иван Горанов пусна за Елио Мартинс в 12-ата минута, който намери Георги Андонов в малкото наказателно поле, но ударът на нападателя на Берое бе неточен.

В 15-ата минута Тодор Христов пусна назад топката за Здравко Илиев, който стреля от 26 метра, кълбото обаче мина на педя над вратата пазена от Конов.

Резултатът бе открит в полза на Берое в 26-ата минута. Атанас Зехиров отне една топка в центъра на терена от противников състезател и пусна бързо за Елио Мартинс, който бе най-дейният за Берое през първата част. Ударът на португалецът от дистанция доведе до 1:0 за Берое.

В 30-ата минута Здравко Илиев центрира в наказателното поле, Мартинс засече с глава, но нямаше негов съотборник, който да отправи завършващия удар.

Минута след това Атанас Зехиров стреля от 30-ина метра по земя, но слабо и топката мина покрай вратата.

Мартин Райнов стреля без подготовка от 21-22 метра в 37-ата минута. Топката обаче мина на метър над вратата.

Гостите изравниха в 38-ата минута когато Ангел Русев се възползва от грешка на Кирил Акалски и неразбирателство с Борислав Стойчев.

В 43-ата минута след удар на Елио Мартинс топката влезе във вратата, но реферът бе отсъдил засада преди това.

Християн Кожухаров стреля прехвърлящо от границата на наказателното поле в последната минута на първата част, топката рикошира в крак на бранител на Берое и попадна в мрежата за 1:2 като Акалски подценява ситуацията.

След почивката Петър Хубчев смени почти целия отбор на Берое.

В 49-ата минута Венцислав Христов напредна по лявото крило и центрира. Амир Саюд прескочи топката за Давид Каядо, който останал сам срещу вратаря прати кълбото над мрежата от близка дистанция.

Венцислав Христов се включи много активно през второто полувреме и в 52-ата минута стреля добре от 40 метра, но Николай Митев, който е юноша на Берое и бе на вратата на Видима през второто полувреме улови.

В 55-ата минута след центриране на Георги Динков в наказателното поле, Венцислав Христов насочи топката с глава към вратата, но над целта.

В 62-ата минута Амир Саюд стреля по земя, но топката мина на метър страни от вратата.

В 67-ата минута Амир Саюд центрира за Венцислав Христов в малкото наказателно поле, но Николай Митев изпревари нападателя на Берое.

Минута след това Зехиров намери Дончо Атанасов по дясното крило, той центрира към наказателното поле, където Давид Каядо пробва странична ножица, но прати топката в ръцете на Митев.

В 77-ата минута Амир Саюд центрира от корнер орлично и капитанът Владимир Зафиров изравни с глава.

Минута по-късно Педро Еуженио получи топката от Дончо Атанасов от дясно и напредна добре, навлезе към вратата и стреля, но стражът Николай Митев изби в корнер.

В 82-ата минута резултатът стана 3:2 Амир Саюд подаде за Симеон Мечев, който центрира към Дончо Атанасов, който с глава прати топката в горния ляв ъгъл за 3:2.

Четири минути преди края на редовното време добра многоходова акция завърши с удар на Каядо от дистанция, но покрай вратата.

Следващата контрола на Берое е на 1 февруари срещу Любимец, като срещата по всяка вероятност ще се играе в едноименният град.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg