15.76 % или 48 756 са гласувалите в област Стара Загора към 17:00 часа

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

15.76 % или 48 756 са гласувалите в област Стара Загора към 17:00 часа, потвърди пред Дарик председателят на РИК Таньо Брайков. Най-висока е избирателната активност в община Опан – 37.97%, а най-ниска в Гурково. 11.86%. В една от избирателните секции в ромския квартал „Лозенец“ в Стара Загора са гласували едва 18 души.

Един единствен сигнал за нередност е бил подаден в РИК – Стара Загора от избирателна секция в Гълъбово, където урните за гласуване се намирали в неработещ магазин към автосервиз, който днес функционирал. Два са случаите, в които майсторите влизали за части, което попречило на работата. „Ситуацията е под контрол и гласуването протича нормално“, увери ни председателя на РИК Таньо Брайков.

По рано през деня трима социалисти, сред които и председателят на Общинската организация на БСП в Стара Загора Илия Златев, пожелали да бъдат придружители на имащите право на вот в секцията в Дома на инвалида, информираха източници на Дарик. „Това не е нарушение, защото всеки има право да бъде придружител на двама души“, коментира Брайков. От Пресцентъра на полицията потвърдиха информацията, но допълниха, че желаещите да бъдат придружители, не са били допуснати в секцията.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg